29 d’agost de 2022

Atena: el catàleg col·lectiu de les Biblioteques Públiques de Catalunya

Per demanar un llibre d’una biblioteca de fora de la Diputació de Barcelona pots utilitzar el Catàleg Atena. T’expliquem com cercar el document i demanar-lo en préstec:

  1. Pas previ: Confirmar que la Biblioteca que consta al teu carnet és la teva biblioteca actual, ja que els documents que demanis els hauràs de recollir a una de les biblioteques del municipi on consti el teu carnet. Si el teu carnet és d’una biblioteca d’una altra població, al teu espai personal, pots canviar la biblioteca. Entra al catàleg Aladí i vés a “El meu compte” i canvia les teves dades.
  2. Entra al Catàleg Atena i cerca el títol de l’exemplar que vols demanar en préstec.
  3. Clica sobre l’exemplar que busques i després clica a “Demanar-lo”.
  4. Apareixerà una pantalla amb el títol “Fent una petició” on hauràs de seleccionar el municipi o bibliobús d’on és el teu carnet.
  5. Per verificar la petició hauràs d’omplir uns camps: nom o cognom, codi de barres i el PIN (si no has canviat el PIN, t'expliquem com fer-ho en l'anterior entrada). Finalment, hauràs d’escollir una localització de recollida (un Bibliobús o una de les biblioteques del teu municipi, si n’hi ha més d’una).
  6. Si la petició ha sortit correctament, a la pantalla hi veuràs un missatge amb les dades de la petició: el títol i autor de l’exemplar, on s’ha demanat l’exemplar i on el podràs recollir. Quan rebeu un correu o us truqui la biblioteca escollida per fer la recollida el podreu passar a recollir.

Recorda:

  • Modifica entrant al teu espai personal el municipi que consta al teu carnet si no és l’actual o demana a la biblioteca que te’l modifiquin.
  • Es poden demanar dos exemplars a la vegada pel catàleg Atena.

Més informació al YouTube de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Com cercar i obtenir un document al catàleg Atena.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Benvingut/da a Clica i Aprén.
Comenta tot el que consideris oportú: