CULTURA

Us volem ensenyar nous recursos per poder gaudir de la cultura des de casa: moltes visites virtuals a museus, accés a la música i a festivals de música, recursos cinematogràfics, cursos d’accés gratuït, etc. És molt àmplia la selecció d’aquest apartat, però no podem oblidar que la cultura està a tot arreu, al nostre dia a dia.


Museus, exposicions i patrimoni

American Research Center in Egypt. Visita virtual de les tombes d’Egipte. Tomba de Menna, XVIII dinastia (1550 i 1295 a.C.). Cada setmana s’obriran monuments nous.

Centre del Romànic de la Vall de Boí. Visita virtual a l’Església de Sant Climent de Taüll.

Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC). Han creat un espai digital on poder consultar tot el patrimoni arquitectònic modern de Catalunya.

The Covid Art Museum. Museu en línia on es recopila la producció artística inspirada en l’actual crisi sanitària.

Cultura inquieta. Llibres de la Bauhaus i els diaris de Paul Klee i Kandinsky en pdf.

Generalitat de Catalunya. Portal gencat. Portal amb l’agenda cultural dels museus aquests dies de confinament. Hi ha des de visites virtuals, recursos en línia, llibres electrònics, activitats creatives per les famílies, etc.

Google Arts & Culture. Clica a aquest enllaç, escull un color i apareixeran obres pictòriques d’aquella tonalitat.

El Museu Dalí. Dreams of Dalí: 360o vídeo. Llista de vídeos creada pel Museu Dalí on es poden veure alguns quadres de l’artista en 360o.

Museu d’Arqueologia de Catalunya. El MAC en línia ofereix una gran varietat de recursos: continguts educatius, vídeos 360º, exposicions, peces 3D, debats. El podeu seguir a les diferents xarxes socials: Youtube, Instagram, Twitter i Facebook.

Museo Nacional del Prado. A la pàgina del Facebook del museu podreu trobar alguns vídeos amb algunes obres del museu comentades. Com per exemple Cristo muerto sostenido por un ángel d'Antonello de Messina o  la Mona Lisa de Leonardo da Vinci que inclouen audioguies.

Oceanogràfic de València. Visita virtual a l’Oceanogràfic de València.

Rijksstudio. El Rijksmuseum ens dona l’opció de veure, descarregar i compartir imatges dels 700.000 objectes que té a la seva col·lecció. Pots escollir les teves imatges preferides i crear la teva pròpia biblioteca d’imatges virtual. Només està en anglès i holandès. També se’ls pot seguir a les xarxes socials com Instagram.

Rijksmuseum Youtube. En el canal Youtube RijksCreative el Rijksmueum hi té penjants tutorials dels mestres de la seva escola de dibuix perquè puguis entendre les tècniques dels grans mestres.

Sàpiens. La revista Sàpiens proposa dues experiències en 3D: una passejada per la ciutat ibèrica d’Ullastret l’any 250 aC i la recreació de les dones de la Roca dels Moros del Cogul.

Sàpiens. La revista Sàpiens ens explica la iniciativa Google Art Project per fer una visita virtual pels museus catalans que s’hi han adherit.

Thyssen-Bornemisza. Museo Nacional. EducaThyssen ofereix gratuïtament un curs en línia sobre “Edward Hopper: el cine y la vida moderna”. A la pàgina web del museu i a la pàgina del Facebook del Museu Nacional Thyssen-Bornemisza podeu trobar vídeos amb visites virtuals i vídeos interessants amb algunes restauracions d’algunes obres.

Universitat de BarcelonaVisita virtual en 360o de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona i visites virtuals de les diferents sales de l’edifici.

Visit Museum – Museu de l’Hospitalet. A través de la pàgina de Visit Museum es pot accedir a una visita virtual del Museu de l’Hospitalet. Consulteu les activitats que programa el museu.

Visita virtual de diferents museus -  National Geographic. Si us agraden el museus, aquí teniu una visita virtual sense sortir de casa als millors museus del món: l'Hermitage, el Prado, la Galeria Uffizi, el Louvre, el Museu d'Art Modern de Nova York (MOMA), els Museus vaticans i el British Museum.



Música

Auditori de Barcelona. L’Auditori a casa teva. L’Auditori fa accessible alguns dels seus concerts i continguts digitals.

The Bass Valley. The Bass Valley al seu blog penja recomanacions de playlist de música electrònica.

Centre Artesà Tradicionàrius. El CAT, durant el confinament, va seguir en línia amb el TradDigital. Se’ls pot seguir per la pàgina web i les xarxes socials.

Escola Municipal de Música – Centre de les Arts (EMMCA) de l’Hospitalet. L’EMMCA proposa al seu canal de Youtube llistes de reproducció sobre història de la guitarra jazz, el violí, el swing o les big bands.

Festival Yo me quedo en casaMolts artistes a través del seu perfil d’Instagram ofereixen directes de 30 minuts.

Filarmònica de Berlín. La Filarmònica de Berlín ofereix accés gratuït al seu Digital Concert Hall durant un mes.

Mercat de Música Viva de Vic. El 32è Mercat de Música Viva de Vic es va celebrar virtualment del 16 al 19 de setembre de 2020.

The Metropolitan Opera. The Metropolitan Opera ofereix cada dia a les 19:30h a la seva pàgina web una actuació, “Nightly Met Opera Streams”, la qual estarà disponible per visionar-se durant 23 hores.

My Opera Player. Si t’hi registres amb el codi OperaEnCasa podràs gaudir gratuïtament de diferents òperes.

Revista Enderrock. Ens ofereixen el repertori del coronavirus recollint cada dia algunes de les cançons que pengen els artistes catalans.


Cinema

Filmoteca de Catalunya. La Filmoteca de Catalunya ha creat un dossier amb recursos cinematogràfics contra la Covid-19.

MostraInternacional de Films de Dones de Barcelona. La 28a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, que a causa de la pandèmia va ser en línia, continua accessible a la pàgina web amb les activitats virtuals que es van programar i les entrevistes a les directores.

We are one: A Global Film Festival. Certamen de cinema creat per Tribeca Enterprises i Youtube, a partir de la situació pandèmica. Recollia la programació de vint festivals internacionals de cinema i Youtube com la Berlinale, Cannes, Locarno... Hi ha pel·lícules, curtmetratges, documentals i xerrades. Els beneficis es van donar al Fons de Resposta Solidària a la Covid-19 de l’Organització Mundial de la Salut. Actualment els vídeos es troben al Youtube.


Teatre

Bolshoi Theatre. Al canal del Youtube del Teatre Bolshoi hi pots veure actuacions senceres.

El Terrat. Coronavideos. El Terrat, durant el confinament, estrenaven episodis sobre “Historias Confinadas” al canal del Youtube que van fer expressament per la situació.

La Calòrica. A través del seu compte de Vimeo podràs veure les obres d’aquesta companyia.

Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Teatre al Sofà és un recopilatori d’obres teatrals que es pot trobar a la Biblioteca Virtual de la Xarxa de Biblioteques.


Dansa

Mercat de les flors. El Mercat de les Flors va proposar el visionat d’alguns espectacles de dansa que segueixen accessibles.

BDDANSA. Explica dansa – Entrena Dansa. "Entrena Dansa" és una proposta per apropar la pràctica del cos contemporani a balladors /res i qualsevol persona de carrer que vulgui entrar en el cos físic i ballar-ho amb música folk.


Circ

Cirque du Soleil. El Cirque du Soleil al seu canal del Youtube ens ofereix diferents vídeos d’una hora dels seus espectacles.


Viatges

Air Pano. Pàgina web que et permet viatjar des de casa amb les fotos i els vídeos en 360º.

Fran Zabaleta. En aquesta web podràs viatjar a llocs històrics sense moure’t de casa seguint els viatges virtuals que proposen.

Fragments of extinction. Escolta els ecosistemes. Gravacions dels boscos de l’Amazones, l’Àfrica i Borneo.

Radio Garden. A Radio Garden podràs sintonitzar moltes de les emissores del planeta només clicant la ciutat que vols escoltar dins la bola del món.

Primera Escuela de Arte Multimedial Da Vinci. Imatges gravades per un dron recorrent la ciutat de Roma.


Literatura

Club Editor. Club Editor ofereix gratuïtament la lectura en línia per capítols d’Història de dues ciutats de Charles Dickens.


Cursos

Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM). La UNAM ofereix 60 cursos en línia gratuïtament.


Altres

Biblioteca de Bellvitge. Trivial en línia sobre Bellvitge.

LH Digital. Notícia: els restaurants de la ciutat de l’Hospitalet ofereixen a les xarxes socials receptes per cuinar a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Benvingut/da a Clica i Aprén.
Comenta tot el que consideris oportú: