23 de març del 2020

COVID19 KIDS

La comissió infantil de les Biblioteques de l'Hospitalet ha recollit diferents recursos per estudiar, aprendre, jugar i divertir-se des de casa. Els podeu trobar a Covid19 Kids.

Ens agradaria que aquesta llista de recursos anés creixent i ho volem fer entre tots. Si se t'acut algun nou recurs ens el pots enviar al correu de la bibliotecbibbellvitge@l-h.cat o per instagram o twiter amb l'etiqueta #COVID19KIDS.




19 de març del 2020

House Party

House Party és una aplicació per comunicar-te a distància amb un màxim de 8 persones simultàniament. El fet que estigui sent una aplicació de moda és perquè pots jugar en línia amb les persones amb qui mantens la videoconferència, pots jugar en grup a jocs com el pictionary o el trivial.


Per poder utilitzar l'aplicació primer te l'has de descarregar i omplir les dades amb el teu nom, correu, nom d'usuari, contrasenya i data de naixement. Finalment has de posar el teu telèfon per confirmar que ets una persona real i t'arribarà un sms amb un codi per verificar que hauràs d'introduir. Finalment li dones permís per accedir alts teus contactes i ja el pots utilitzar.

Pots donar opció a què accedeixi als teus contactes de facebook o només als del mòbil. Un cop fet, apareixerà una llista de contactes perquè escollís qui vols afegir i a aquests se'ls hi enviarà una sol·licitud. Seguidament has de donar permís a l'aplicació per gravar vídeo i micròfon, també et pregunta si vols donar permís de localització, però no és necessari per al funcionament de l'aplicació, els altres dos permisos sí que ho són.

Un cop a dins només has de trucar a la persona o les persones amb qui vulguis parlar/jugar (has de clicar al telèfon que hi ha al costat del seu nom) i començarà la videoconferència. A dalt a la dreta de la pantalla t'apareixeran dos daus. Si hi cliques t'apareixerà una llista de jocs. Esculls el joc i comences la partida.


És interessant per poder jugar mantenint una conversa en directa a la vegada, sobretot pels infants perquè puguin jugar amb els seus amics a distància.

House Party iOS

18 de març del 2020

Visita virtual





Avui us volem donar a conèixer una interessant proposta per aquest dies de confinament.

Si us agraden el museus, aquí teniu una visita virtuals sense sortir de casa als millors museus del món: L'Hermitage; El Prado; La Galeria Uffizi; El Louvre; El Museo d'Art Modern de Nova York (MOMA); els Museus Vaticans i El British Museum.




16 de març del 2020

Zoom: comunicació a distància

Aquests dies és molt important poder-nos comunicar a distància, tant per temes de feina, com per parlar amb la família i amics que no tenim a prop.

Hi ha dues opcions molt conegudes:

Skypeque et permet fer videoconferència entrant amb el compte de correu d'Outlook/Hotmail.

També Hangouts, que et permet fer el mateix, però amb el compte de correu de Gmail, ja que pertany a Google.

Les dues aplicacions estan molt bé, però només et pots comunicar amb gent que tingui un compte d’Outlook/Hotmail, en el cas d'Skype, i amb gent amb un compte de Gmail, en el cas de Hangouts.

Així que hem decidit parlar d'una aplicació menys coneguda, però que et permet parlar amb qualsevol persona que tingui un compte de correu electrònic, amb les mateixes aplicacions que Skype i Hangouts. Aquesta aplicació és Zoom. Funciona baixant l'aplicació i registrant-te amb un compte de correu. Aleshores ja pots fer una conferència convidant a qui vulguis, només els hi has d'enviar un enllaç per entrar en la teva conversa i aquesta persona s'haurà de baixar l'aplicació.



Zoom et permet enviar imatges, documents, xatejar mentre parles, dibuixar, compartir una pantalla simultàniament, gravar converses, etc. També pots decidir treure la veu o la imatge a la conversa, en cas que no vulguis que l'altre et vegi o et senti. Es pot convidar fins a 100 persones a una mateixa conversa. És molt útil per a reunions d'empresa.




Tutorial 2020. Com utilitzar el Zoom.

Zoom. Tutorial de l'eina per a webinars i videoconferències.

10 de març del 2020

Infografies


Anteriorment explicàvem que una manera de fer un currículum original era fer-lo en format infografia. Per això en aquesta entrada al blog intentarem explicar més detalladament el que són les infografies.
Les infografies són una eina que ens ajuda a presentar la informació de manera visualment clara. A Internet trobem diferents recursos per crear infografies. Aquí en tenim un llistat:

Piktochart és una plataforma al núvol creada per editar imatges en línia creant infografies. Hi ha una versió gratuïta, amb més de 800 plantilles, i una de pagament. S’ha de crear un compte i a partir d’aquí utilitzar les plantilles predissenyades.
Tutorials de Piktochart:
Artlejandra. Tutorial Piktochart.


El programa Canva que vam descriure anteriorment també ofereix plantilles gratuïtes per fer infografies.
Tutorials de Canva:



Infogr.am és molt útil per crear de manera ràpida i senzilla infografies i taules interactives. D’igual manera que en les anteriors opcions, per fer infografies has de crear un compte i utilitzar les plantilles que s’ofereixen.
Tutorials Infogr.am:


Genially és una eina de creació de recursos digitals que permet crear infografies, però també animacions, recursos interactius i presentacions. Les opcions que ens interessen per crear infografies amb aquesta eina són les d’infografies verticals o horitzontals que estan explicades en els tutorials. El funcionament és molt similar al del programa Canva.
Tutorials de Genially: