21 d’agost del 2020

Stop Motion amb el Canva


El programa Canva ha ampliat els seus recursos i actualment permet fer stop motions. T’expliquem com utilitzar-ho. Primer has de pensar què voldràs fer i buscar tots els elements que necessites, com també el fons de la imatge i la seqüència que vols que tingui l’stop motion.

A continuació pots veure un exemple de Stop Motion.


En aquest exemple que hem fet hem escollit de fons una imatge de la platja i un element, el cranc, el qual volem que entri dins de la closca de cargol de mar que hi ha a la imatge de la platja. Així ja tenim escollida la seqüència.

Primer posem tots els elements en una pàgina en blanc: el fons i el cranc. Després en fem una còpia creant una nova pàgina, on mourem de posició el cranc (en aquest cas el mourem i l’apetitarem de manera que sembli que s’allunya). Repetirem la sèrie, fent una còpia i movent el cranc, fins que aquest arribi a la closca. Un cop estigui a prop de la closca l’anirem retallant de manera que sembli que entra dins de la closca. Això ho farem fent totes les còpies que siguin necessàries.




Finalment utilitzarem la nova funció de Canva, animar, la qual ens permetrà fer un vídeo a la velocitat que vulguem i fer que els elements arribin quan vulguem. Per fer l’stop motion seleccionem la funció “simple” i la velocitat “fast”. Clicarem l’opció “Aplicar a totes les pàgines” perquè funcioni igual l’stop motion a tot el vídeo.




Si vols recordar l’anterior publicació on explicàvem com funcionava Canva només has de clicar aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Benvingut/da a Clica i Aprén.
Comenta tot el que consideris oportú: