24 d’agost del 2020

Genially

El programa Genially, molt exitós últimament, sobretot en el sector del professorat, és un programa que permet fer presentacions, infografies, guies, jocs, etc.


Intentarem fer un resum del funcionament de Genially perquè t’animis a fer les teves pròpies creacions. Primer de tot has de decidir què vols crear per escollir una de les plantilles o crear-ne un document en blanc per fer-ho tot des del principi.
Quan ja tinguis creat el document a l’esquerra hi trobaràs un menú amb text, imatge, recursos, elements interactius, smartblocks, inserta, fons i pàgines.



Si cliques a pàgines, hi trobaràs les pàgines que formen el teu Genially i podràs escollir quantes pàgines formen el teu Genially i l’ordre en què vols que surtin.


Un dels elements més interessants per fer el Genially són les opcions que et surten a cada element per fer-lo interactiu. Mireu la imatge següent.

A cada element hi surten aquestes dues opcions. La de l’esquerra et permet crear interactivitat, ja que aquell element hi pots posar una etiqueta o una finestra emergent. També pots fer que es dirigeixi a una altra pàgina del teu Genially o a una pàgina fora del Genially amb un enllaç.


L’opció que veiem a l’esquerra et permet fer que aquell element sigui animat. Escollint si es vol que es mogui contínuament, com es vol que aparegui o desaparegui i si es vol que es mogui d’una manera concreta quan hi passes el ratolí per sobre.


A la part superior dreta sempre hi trobaràs 3 opcions: la primera és compartir el Genially amb algú altre de manera que pugueu treballar simultàniament en el mateix document; la segona és l’ull per poder visualitzar el resultat; la tercera és per compartir el Genially un cop estigui enllestit.


Finalment, un Genially el pots fer reutilitzable de manera que altres persones puguin utilitzar la teva creació. En molts grups de xarxes socials també pots trobar-hi gent que publica els seus geniallys perquè altres persones els reutilitzin. Clicant a “Inspiración” podràs trobar alguns geniallys que s’han fet, alguns de reutilitzables i d’altres que no.


Aquests primers conceptes són bàsics per poder fer un Genially. Et deixem alguns tutorials perquè puguis ampliar els coneixements.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Benvingut/da a Clica i Aprén.
Comenta tot el que consideris oportú: