30 de maig del 2018

Girls Hack Day - Universitat Pompeu Fabra




Avui us volem presentar una iniciativa de la Universitat Pompeu Fabra dirigida a totes les noies de 12 a 17  anys. El  dia 9 de juny fem un Girls Hack Day a la Universitat Pompeu Fabra on farem tallers gratuïts versats sobre tecnologia.


Enginyeries@UPF, amb la col·laboració de Barcelona Activa de l'Ajuntament de Barcelona, us proposa un Girls Hack Day a la Universitat Pompeu Fabra, emmarcat en el projecte de Foment de la creativitat amb l'ús de les tecnologies: noves activitats per centres de secundària.
Convidem a noies (de 12 a 17 anys) a participar en un dels tres itineraris gratuïts que oferim.





Tallers: Tres itineraris disponibles! Tria el teu!
Itinerari 1: Per totes les edats (10:30 a 13.15)

Taller 1: Descobrint l'Internet de les coses
Mitjançant Arduino té com a objectiu oferir als alumnes una primera aproximació pràctica al món de l'IoT. La sessió es basa en la realització d'un mini-projecte per part dels assistents per veure les funcionalitats que pot oferir la plataforma Arduino.

Taller 2 : Sons de Barcelona
Amb targetes de colors plenes d'endevinalles i amb l'ajuda de gravadores i de micròfons diferents, ens submergeixen en la troballa de sons amagats als llocs més inesperats de la nostra Universitat. Apuntat a buscar sons i a captar-los amb nosaltres! Som Sound Catchers !

Itinerari 2: Recomanable per noies de fins a 14 anys (10:30 a 13.15)

Taller 1 : Tinta conductiva i arduino
En aquest taller farem servir pintura conductora de l'electricitat com a substitut de cables a un circuit elèctric! Amb una placa d'Arduino i alguns components electrònics (interruptors, buzzers, LEDs...) transformarem els nostres dibuixos en autèntics projectes tecnològics. Vine a posar a prova els teus dons artístics i científics!

Taller 2: Descobrint l'Internet de les coses
Mitjançant Arduino té com a objectiu oferir als alumnes una primera aproximació pràctica al món de l'IoT. La sessió es basa en la realització d'un mini-projecte per part dels assistents per veure les funcionalitats que pot oferir la plataforma Arduino.

Itinerari 3: Recomanable per noies de més de 14 anys  (10:30 a 13.15)

Taller 1: Hack me if you can! Taller de Ciberseguretat
Un dels primers nivells de seguretat a l'hora d'accedir a un sistema és l'autenticació. Aquesta autenticació està sovint suportada per un nom d'usuari i una contrasenya, la qual és important que sigui realment segura per tal d'evitar que sigui descoberta per un atacant que vulgui entrar als serveis que utilitzem. Per això, aprendrem com escollir contrasenyes segures, i quines altres opcions de seguretat hem de considerar.

Taller 2: Aletes de pollastre
L'activitat consisteix en conèixer una de les estructures més fascinants del sistema cardiovascular, l'orelleta esquerra. Per familiaritzar-se amb aquesta estructura, es presentaran diversos models impresos en 3D, on els participants al taller hauran de classificar la seva forma segons quatre categories diferents, que seran presentades prèviament. A més a més s'estudiaran aquestes geometries amb els ordinadors mitjançant programaris d'accés lliure per a la visualització de models 3D.

Quan?
Dissabte 9 de Juny de 2018.
Registre:  10:00h
Inici taller 1: 10:30h
Pausa esmorzar 11:45-12:00
Inici taller 2: 12:00h
Tancament: 13:15h

Campus Poblenou de la UPF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Benvingut/da a Clica i Aprén.
Comenta tot el que consideris oportú: