Pàgines

21 d’abril del 2021

Goodreads i Handy Library

Goodreads és una aplicació per organitzar les lectures. Aquesta aplicació t’ajuda a organitzar les teves lectures en 3 apartats: llibres que vols llegir, llibres que estàs llegint i llibres que has llegit.


A més, pots qualificar els llibres amb estrelles (màxim cinc estrelles) i fer-ne una valoració o una ressenya. Aquestes valoracions són públiques, de manera que quan consultes un llibre pots veure quina qualificació té i els comentaris que se n’han fet. Per buscar les lectures hi ha un cercador on es pot cercar per títol, autor, ISBN o fent una foto de la portada del llibre. A més, hi ha llistes de llibres destacats i de temàtiques que et poden ajudar a escollir les següents lectures.

Goodreads també serveix com una xarxa social on pots afegir amics i veure quins llibres estan llegint. Els amics els pots afegir mitjançant el Facebook. Pots configurar el teu perfil, crear grups d’amics... Una de les aplicacions més interessants de Goodreads és el Desafio de lectura on indiques una quantitat de llibres que vols llegir durant l’any i que a final de l’any l’has d’haver aconseguit.

Goodreads per Android.

Goodreads per Ios.


Handy Library també és una aplicació per organitzar els llibres. Hi ha quatre grups d’organització per defecte: Estantes, que et permet endreçar els llibres al teu criteri; Libros, on es mostren tots els llibres organitzats per ordre alfabètic; Prestados, on hi apareixen els llibres marcats com a prestats a la fitxa; i Deseos, on hi ha els llibres que has introduït a l’aplicació com a Deseos.

Igual que amb l'aplicació Goodreads, amb Handy Library pots cercar el llibre per títol, autor o ISBN, però amb la diferència que l'ISBN també es pot escanejar. Si algun llibre no el trobes, el pots afegir a la teva biblioteca, només dins dels grups Estantes i Deseos, donant permís a l'aplicació per accedir a la galeria i omplint els camps que se sol·liciten: una foto de la portada del llibre, el títol de l'exemplar, el nom i cognom de l'autor, l'editorial, l'ISBN, la data de publicació, el nombre de pàgines, l'idioma, el preu, la sèrie, el volum, el gènere, etc. Per tant, els llibres es poden introduir de tres maneres: manual, escanejant l’ISBN o buscant el llibre en línia.


Quan cerques un llibre (a l’opció cercar en línia), pots veure'n la fitxa les dades explicades anteriorment, a més una sinopsi de l'argument i la nota mitjana que té aquell llibre. També tens l'opció de posar una nota o un comentari.

Hi ha un apartat amb estadístiques de lectures dels últims sis o dotze mesos. Finalment, es poden importar i exportar llistes de llibres, així com també enllaçar l'aplicació amb el teu compte de Google Drive.

Handy Library per Android.