Pàgines

24 d’agost del 2020

Genially

El programa Genially, molt exitós últimament, sobretot en el sector del professorat, és un programa que permet fer presentacions, infografies, guies, jocs, etc.


Intentarem fer un resum del funcionament de Genially perquè t’animis a fer les teves pròpies creacions. Primer de tot has de decidir què vols crear per escollir una de les plantilles o crear-ne un document en blanc per fer-ho tot des del principi.
Quan ja tinguis creat el document a l’esquerra hi trobaràs un menú amb text, imatge, recursos, elements interactius, smartblocks, inserta, fons i pàgines.



Si cliques a pàgines, hi trobaràs les pàgines que formen el teu Genially i podràs escollir quantes pàgines formen el teu Genially i l’ordre en què vols que surtin.


Un dels elements més interessants per fer el Genially són les opcions que et surten a cada element per fer-lo interactiu. Mireu la imatge següent.

A cada element hi surten aquestes dues opcions. La de l’esquerra et permet crear interactivitat, ja que aquell element hi pots posar una etiqueta o una finestra emergent. També pots fer que es dirigeixi a una altra pàgina del teu Genially o a una pàgina fora del Genially amb un enllaç.


L’opció que veiem a l’esquerra et permet fer que aquell element sigui animat. Escollint si es vol que es mogui contínuament, com es vol que aparegui o desaparegui i si es vol que es mogui d’una manera concreta quan hi passes el ratolí per sobre.


A la part superior dreta sempre hi trobaràs 3 opcions: la primera és compartir el Genially amb algú altre de manera que pugueu treballar simultàniament en el mateix document; la segona és l’ull per poder visualitzar el resultat; la tercera és per compartir el Genially un cop estigui enllestit.


Finalment, un Genially el pots fer reutilitzable de manera que altres persones puguin utilitzar la teva creació. En molts grups de xarxes socials també pots trobar-hi gent que publica els seus geniallys perquè altres persones els reutilitzin. Clicant a “Inspiración” podràs trobar alguns geniallys que s’han fet, alguns de reutilitzables i d’altres que no.


Aquests primers conceptes són bàsics per poder fer un Genially. Et deixem alguns tutorials perquè puguis ampliar els coneixements.





21 d’agost del 2020

Stop Motion amb el Canva


El programa Canva ha ampliat els seus recursos i actualment permet fer stop motions. T’expliquem com utilitzar-ho. Primer has de pensar què voldràs fer i buscar tots els elements que necessites, com també el fons de la imatge i la seqüència que vols que tingui l’stop motion.

A continuació pots veure un exemple de Stop Motion.


En aquest exemple que hem fet hem escollit de fons una imatge de la platja i un element, el cranc, el qual volem que entri dins de la closca de cargol de mar que hi ha a la imatge de la platja. Així ja tenim escollida la seqüència.

Primer posem tots els elements en una pàgina en blanc: el fons i el cranc. Després en fem una còpia creant una nova pàgina, on mourem de posició el cranc (en aquest cas el mourem i l’apetitarem de manera que sembli que s’allunya). Repetirem la sèrie, fent una còpia i movent el cranc, fins que aquest arribi a la closca. Un cop estigui a prop de la closca l’anirem retallant de manera que sembli que entra dins de la closca. Això ho farem fent totes les còpies que siguin necessàries.




Finalment utilitzarem la nova funció de Canva, animar, la qual ens permetrà fer un vídeo a la velocitat que vulguem i fer que els elements arribin quan vulguem. Per fer l’stop motion seleccionem la funció “simple” i la velocitat “fast”. Clicarem l’opció “Aplicar a totes les pàgines” perquè funcioni igual l’stop motion a tot el vídeo.




Si vols recordar l’anterior publicació on explicàvem com funcionava Canva només has de clicar aquí.

17 d’agost del 2020

Forma't digitalment durant l'estiu: ofimàtica i ACTIC


Si aquest estiu et vols seguir formant digitalment et fem algunes recomanacions. Recorda que la Biblioteca de Bellvitge estarà oberta durant tot l’estiu de dilluns a divendres de 15:30 a 20:30h.




A més d’aquestes lectures et recomanem algunes pàgines on fer cursos en línia.

També et poden interessar les pàgines del blog Clica i Aprèn: ACTIC i INFORMÀTICA.

5 d’agost del 2020

Interessa't pel món de la història de l'art

T'agradaria saber una mica d'història de l'art per poder guanyar als teus amics al trivial? Et fem unes recomanacions perquè t'endinsis en aquest magnífic món i t'hi enganxis.