SELE20

Amb aquesta pàgina et volem posar al dia de totes les notícies que surten relacionades amb les proves de selectivitat 2020 i donar-te alguns recursos per preparar-les.

Notícies:
 1. La matrícula per a les PAU 2020 s’obre del 15 de maig al 15 de juny per als alumnes de 2n de Batxillerat i de CFGS, o que hagin cursat un CFGS. També s’obre la matrícula lliure per als alumnes que actualment no cursin 2n de batxillerat a Catalunya ni tinguin un CFGS.
 2. Nació Digital. Tots els canvis en els exàmens de la selectivitat 2020.
 3. La Generalitat de Catalunya informa que els exàmens de selectivitat també es faran en instituts per reduir desplaçaments. Encara estan treballant en el mapa de les seus dels exàmens. Més informació a la notícia del 324.
 4. Noves dates! La selectivitat durarà 4 dies, un dia més que fins ara. Les proves es faran entre el 7 i 10 de juliol. Per a més informació sobre el calendari consulteu la pàgina web de la Generalitat. Per als horaris d’exàmens de cada assignatura podeu consultar el resum de Betevé.
 5. La Selectivitat es redueix a tres franges diàries per evitar aglomeracions. Es faran a primera hora els exàmens amb més estudiants i es deixen per a la tarda els que en tenen menys. Més informació a la notícia del 324.
 6. El termini per fer la preinscripció universitària serà del 23 de juny al 29 de juliol. La preinscripció s'haurà de formalitzar a través del portal d'accés a la universitat.
 7. Les mesures per fer la selectivitat: mascareta, rentat de mans, distància de 2 metres, aforament limitat, etc.

Informació general:
 1. Generalitat de Catalunya. Canal universitats.
 2. Generalitat de Catalunya. Informació sobre les matèries a examinar a la selectivitat 2020.
 3. Joventut L’H. Joventut l’H informa sobre les PAU i crea una llista d’universitats que realitzen jornades de portes obertes en línia.
 4. Ajuntament de Barcelona. Drets Socials. Com em preparo les PAU? Sessió en línia del 15 de maig en què es resolen alguns dels dubtes sobre com preparar la Selectivitat amb alguns consells i s'explica l’estructura i les novetats d’aquest any de les PAU.

Recursos educatius:
 1. L’Associació d’Estudiants de l’Hospitalet ha obert un portal gratuït a la plataforma Classroom per resoldre dubtes sobre la selectivitat amb apunts, esquemes, models d’exàmens corregits i vídeos fets per membres de l’AELH que ja han fet les proves de la selectivitat en anys anteriors.
 2. Preparats, llestos, universitat! Si t’inscrius a la seva pàgina web podràs fer preguntes i et resoldran dubtes. També tenen apunts i consells; alguns els pots escoltar a les seves xarxes socials: TwitterInstagramFacebook i Youtube.
 3. XTEC. Currículum de Batxillerat. Pots consultar-hi el temari de totes les matèries.
 4. Unicoos. David Calle crea aquesta pàgina de Youtube per poder seguir educant els alumnes de la seva acadèmia mitjançant vídeos, els quals poden ser d’utilitat per preparar algunes assignatures de la selectivitat.
 5. Khan Academy. A la pàgina del Youtube de Khan Academy pots trobar-hi alguns vídeos per preparar algunes assignatures de la selectivitat i d’altres de meditació guiada que també t’ajudaran a preparar-te pels exàmens.
 6. Generalitat de Catalunya. Models d'exàmens i criteris d'anys anteriors.
 7. Amical Wikimedia. Viquiprojecte: ViquiPAU 2020. Campanya perquè els alumnes de batxillerat, estudiants universitaris i personal docent creïn contingut i millorin el contingut ja creat sobre el temari de la Selectivitat als territoris catalanoparlants.
 8. Generalitat de Catalunya. Posa’t a prova. Tests interactius amb qüestions de diferents matèries de les PAU.
 9. Universitat Autònoma de Barcelona. Fira virtual de graus. El divendres 12 de juny a partir de les 10h es pot participar en "vídeoxats", amb inscripció prèvia, fent preguntes als professors de les diferents facultats i escoles del campus UAB. Si no hi ets a temps, pots visualitzar els vídeos de la primera edició de la Fira virtual de graus.
 10. Biblioteques de Granollers. Prepara’t. Document amb diversos recursos per preparar les PAU. 

Consells per estudiar a casa:
 1. Catorze.cat. Consells per estudiar a casa.
 2. Monlau. Tips per estudiar des de casa.
 3. Preparats, llestos, universitat! 8 consells per estudiar per la selectivitatAlguns dels consells que proposen no són possibles de realitzar per la situació actual deguda a la Covid-19.

Cap comentari:

Publica un comentari

Benvingut/da a Clica i Aprén.
Comenta tot el que consideris oportú: